Блог

Документален филм за правата на мъжете

Това е един от най-необичайните документални филми, които някога сте гледали.

И това се обяснява с факта, че сюжетът разказва за защитата на правата на мъжете, а авторът на филма е твърда феминистка в миналото, която промени възгледите си след създаването на проекта.

От разкритията на Каси Джей научаваме, че преди година тя е открила сайт, създаден от някой си Пол Иман, който заявява, че в съвременното общество правата на мъжете са незначителни спрямо тези на жените.

Каси признава, че тогава й се струваше някаква глупост или неуспешна шега. Но свикнала да разглобява всичко, тя не можеше да отмине противоречивата информация.

Като амбициозен режисьор на документални филми, Каси решава да вземе камерата си и да говори с Пол.

Но едно интервю провокира друго, след това се появиха съмишленици и накрая всичко се превърна в пълноправен документален филм.

Определено трябва да го гледате, защото историята засяга наистина важни теми, за които хората просто не мислят при нормални обстоятелства.

Червено хапче (2016)

Филмът е изследване на войната между половете в северноамериканското общество. Режисьорката на феминистки и документални филми Каси Джей тръгва на пътешествие, за да се срещне с членове на американското Движение за правата на мъжете.

Дипломиран психолог & психотерапевт