home
 • c-1-left
  c-1-right

  Всички идваме от детството

 • c-2-left
  c-2-right

  Природата иска да сме деца

 • c-3-left
  c-3-right

  Възпитавайки децата, ние възпитаваме себе си

 • c-4-left
  c-4-right

  Детето е огледалото на семейството

 • c-5-left
  c-5-right

  То се нуждае от нашата любов

 • c-6-left
  c-6-right

  Ние сме до вас, за да помогнем

Консултация от детски психолог по скайп

Skype: maia.kirilova7 Phone: +359 88 50-94-148 Психологическа помощ по скайп
за българи от всяка точка на света

Лора Сергеева

Детски психолог / Позитивен психотерапевт под супервизия
Член на Дружество по позитивната психотерапия в България
lora

Образование, Специализации, Курсове

 • Педагогическа психология
 • Предучилищна и начална училищна педагогика
 • Психодиагностика, Консултативна психология
 • Психология на развитието в детско-юношеска възраст
 • Психология на развитието на възрастните
 • Възпитанието и регулациите на емоциите и чувствата в съвременната образователна среда и социално педагогическото дело
 • Психологическо развитие на детето чрез телесно изразяване
 • Възпитателна и терапевтична психомоторна практика и спонтанната игра - семинар на проф. Бернар Окутюрие
 • Хиперактивност и дефицит на внимание
 • Насилие и проблемно поведение в детската градина
 • Работа със скрииниг тест DENVER II оценка на ранно детско развитие до 6г.
 • Базисно обучение по Позитивна психотерапия
 • Фокусирана към решение краткая терапия

Психологически услуги

 • Психологическа и психотерапевтична работа с деца и техните родители
  - тревожност
  - страхове
  - кризи на възрастта
  - психологически травми
  - занижена самооценка
  - проблеми във възпитанието
  - срамежливост, неувереност, комплекси
  - проблеми при общуването в детската градина и училище
  - липса на самостоятелност и интереси
  - проблеми в отношението родител-дете
  - справяне с агресия и автоагресия
  - хиперактивност и дефицит на вниманието
  - компютърна и други пристрастявания
 • Оценка на ранното детско развитие с тест DENVER II за деца от 0 до 6г
 • Арттерапевтични техники при работа с деца и възрастни

Стойността на един сеанс е: 25 € / 30-60 минути

Езък: български

Автобиография

Завърших гимназия с профил Изобразително изкуство, след което по стечение на обстоятелствата започнах работа в зъболекарски кабинет, където паралелно с работата изкарах образованието си за дентален асистент и практикувах над 10 години.В работата си там, разбрах, че моето призвание е да съм психолог. Работата с изплашени пациенти, които успявах да успокоя и предразположа за интервенции ми носеше удовлетворение, което прерасна в желание за нещо повече от това, която бях, защото знаех, че мога да направя повече.

Последвах мечтата си! И тъй като винаги съм се разбирала добре с децата, първо преминах през обучение по педагогика, за да поставя стабилна основа при работа си с деца, а след това психология и психотерапия.

За мен най-важно е човек да има щастливо детство, изпълнено с усмивки и игри.

Всяко едно дете в ранното си детство преживява малко или много някои травматични събития, сблъсква се със страхове, с които не може да се справи само. Точно тези неща, могат да променят живота му като възрастен, ако не са взети мерки навреме.

Моята цел е заедно с родителите да изградим едни по-силни малки деца. Да им помогнем да станат по-смели, по-решителни, да ги научим как да се справят в различни ситуации, да станат хора, които могат да се справят в живота. Както обичам да се изразявам - Детето е диамант, който трябва да шлифоваме още от ранното детство, защото то е от съществено значение за развитието му като възрастен.

Аз продължавам развитието си с обучения, следдипломни квалификации и участия в семинари с насоченост към ранното детско развитие и травмата в детството.

Факти за мен

Имам две прекрасни деца – момиче и момче. Обожавам да прекарвам време с тях в игри, разходки, разговори. Обичам моментите в които ги наблюдавам как си играят, спорят, отстояват себе си – уча се от тях и те от мен.

В свободното време което имам чета книги, рисувам, сътворявам различни неща, вдъхвам живот на стари вещи, гледам филми.

Една от големите ми страсти това са пътуването и преходите в планината. Обичам да шофирам, и въпреки че преди няколко години претърпях тежка автомобилна катастрофа, при която едва не загинах, любовта ми към шофирането се оказа по-силна от психологическата травма, която преживях и седнах веднага зад волана.

Планината е мястото, което винаги ме е привличало като магнит и във всеки удобен момент отивам там, за да се заредя с енергия. Вярвам, че планината и природата там, както и самото изкачване нагоре, са едни безмълвни учители, които ни учат как да ценим, не само себе си, но и другите хора. Учат ни на доброта, търпение, смиреност, смелост, борба за оцеляване. Планината ни показва колко е съвършена, а ние разбираме колко сме малки в сравнение с нея. Разбираме, че всичко материално, което можем да си купим е без значение – значение в планината има единствено връзката, която трябва да направиш с нейната природа, да се научиш да я уважаваш и цениш, за да те пази. Планината зарежда с енергия, духовност, извисяване над незначителните неща от живота.

Детският психолог ще ви бъде в помощ и подкрепа в случай на:
 • проблеми в общуването с братя и сестри, с връстници, с учители и възпитатели
 • хиперактивност със синдром на дефицит на вниманието, повишена възбудимост, страхове и фобии
 • проблеми в ученето и обучението, незаинтересованост към домашните задължения, лъжа, кражби, компютърна зависимост
 • трудности при адаптацията в детската градина и в училище, проблеми при преместване, при раждане на следващо дете в семейството, при развод на родителите
 • възпитание на детето в семейство с един родител, лоши отношения с втори баща или с втора майка и др.
Консултация от детски психолог
Професионална психологическа помощ за деца и родители
psychological-support-child

Детството - това е етап в нашето развитие, когато се учим да възприемаме и разбираме обкръжаващия ни свят, своите емоции, да създаваме навици, отношения и още десетки важни неща. И все пак това не е просто фраза, определяща етапа. Докато преминаваме през него в организма ни произтичат множество физиологически и психически промени. За това се счита, че той е основния и главен етап в развитието на човека.

Често се случва така, че не можем да разберем детето си и между нас възниква стена. Това, което искаме да му предадем от нашия опит, остава нечуто. И тук няма значение степента на образование, толератността или приятния ни характер. Няма значение и дали детето ни е със специални потребности на развитието във физиологически или психологически план. Просто, често ние говорим на различни езици в емоционално отношение и като разбиране за света.

Нашият психолог не познава по-добре от вас детето ви. Той ще ви помогне да откриете нужните думи и действия и използвайки най-важния ви ресурс - любовта - ще ви помогне да се справите с трудностите.

Свържете се с нас на телефон +359 88 50-94-148 или по скайп maia.kirilova7 и ще получите психологическа подкрепа във всеки момент от вашия живот.

Ние ще се радваме да помогнем!

Как ще бъде организирано нашето взаимодействие с вас?

Заявка
за консултация
Психологическо интервюиране
Определяме графика на сесиите
Предварително заплащане
Психотерапевтична работа
Цена и условия на работа
conditions

Първата консултация е безплатна. На нея психолога се запознава с родителите и проблема. Обсъждат се начините на работа, провежда се психологическо интервю, установява се график. Следващите консултации, в зависимост от възрастта на детето, са с продължителност от 20 до 40 мин и се провеждат или с родителите, или с детето, а също и съвместно.

Всяка следваща е с цена 30 € за сеанс. Консултациите се провеждат по скайп. Трябва да имате камера и микрофон. Консултациите се заплащат предварително по банков път или, за клиентите ни в чужбина, чрез акаунт Paypal. Записването става предварително, като се уговаряме в удобно за вас време, което съобразяваме с нашия график.

Основни направления в работата на детския психолог

Свържете се с нас, за да получите психологическа помощ онлайн!

child

Адаптация в детската градина

child

Преодоляване на детските страхове

child

Преодоляване на необщителност

child

Корекция
на поведение

child

Справяне с детската агресия

child

Работа с методите на възпитание

child

Опозиционно
поведение

child

Справяне с кризите на израстването


Преимущества на онлайн психологическата консултация по скайп

Удобно Няма нужда да ходите при психолог, за да получите консултация, губейки време и пари. Онлайн консултацията по скайп ви дава възможност да получите психологическа помощ, без да напускате дома си.
Своевременно Психологическата консултация по скайп ви позволява да получите помощ и подкрепа, именно в този момент, когато се нуждаете от това. Често с помощта на своевременна консултация вие можете да решите проблема си много по-просто и бързо.
Достъпно Онлайн психологическата консултация ви позволява да получите помощ, не само от собствения си дом, а от всяко друго място, където има интернет, било то от вашия офис, докато сте в командировка или ако се намирате в чужбина.
100% гаранция Безопасност, Конфеденциалност, Психологическа помощ, Помощ в изразяването на чувствата и емоциите, Морална подкрепа от психолога при вземането на решения.
Конфиденциално Ако по някаква причина, не желаете психологическа консултация, чрез лична среща с психолог, имате възможност да проведете такава по скайп, чрез звуков режим, без камера или чрез текстов чат.
Комфортно Уютната и позната домашна обстановка е най-доброто условие, за да получите консултация от психолог за решение на проблеми, да разберете себе си, да подобрите отношенията си с близките и приятелите, да решите най-наболелите проблеми.
Конкретни методи за преодоляване на проблема
100% успешна практика в решението на проблемите
Не използваме лекарства
Индивидуален подход без шаблонни решения
Установяваме близост и отношения на доверие с клиентите си

Успешни случаи от практиката ни

 • Дете на 4 години, не желае да ходи на детска градина

  historyЖена, на 32 години, потърси помощ от психолог, поради проблем с по-голямия си син. Момчето е на 4 години. От момента на раждането на сестра му, то отказва да посещава детска градина, плаче и изпада в истерия. Когато майката го остави в градината и си тръгне, започва хвърля и чупи предмети, крещи срещу всички, а после седи в ъгъла и не иска да се занимава с никаква дейност, докато не дойдат да го приберат. На първата консултация психологът работи само с майката. Изясняваше се проблема и поведението на детето до и след раждането на сестра му. Разбра се, че в къщи то е спокойно и дори помага на майка си в грижите за по-малката сестра. Проблемът започва, когато трябва да го оставят в детската градина. Втората консултация психологът проведе само с детето. На следващите консултации се работеше съвместно с родителите и детето. Изпълнявайки указанията на психолога, след последователни консултации в течение на 1 седмица, проблемът се реши и детето започна да посещава детската градина спокойно и с удоволствие.

 • Юноша на 12 години, затруднения при излизането от къщи

  historyЖена, на 36 години се обърна за помощ към психолога поради проблем с дванадесетгодишния си син. Първата консултация бе проведена само с майката. Тя е разведена, отглежда своите две деца сама. По-голямото момче дълго време й е помагало в грижите и домашната работа, но от известно време започнал да се отстранява, да се страхува безпричинно от най-различни ситуации и да не иска да остава сам вкъщи. Следващите консултации се проведоха с момчето. На тях отначало се работеше за доверието и връзката между психолога и юношата. След няколко консултации, момчето започна постепенно да споделя страховете си. С помощта на психотерапевтични техники страховете се преработваха последователно. Основния проблем на момчето се състоеше в това, че то не можеше да върви по улицата, ако мислено не нарисува пред себе си сложни линии, извършвайки това действие почти на всяка крачка. След около 15 консултации, състоянието на момчето значително се подобри и то стано по-спокойно. Животът му влезе в нормалното русло и той се избави от навика си да рисува мислено линии.

 • Жена на 42 години, проблеми с 16 - годишната дъщеря

  historyЖената се развежда с бащата на момичето, когато то е на 2 годинки. Скоро след това се омъжва за чужденец и заедно с дъщеря си се преместват да живеят при него. Между детето и втория съпруг се създава силна връзка и момичето много се привързва към него. За детето полага грижи основно той, тъй като майката е заета с това да изгради криера и работи много. След 14 години жената решава да се разведе със втория си съпруг, тъй като отношенията им се влошават. Дъщерята пожелава да остане при втория си бащаи се настройва враждебно към майка си. Първите консултации психологът провежда само с майката, следващите само с дъщерята, а към края съвместни консултации с двете. На консултациите се работи основно с отношенията, чувството на привързаност и разбирателство и приемането на другата гледна точка. След 23 консултации, отношенията между майката и дъщерята претърпяха обрат и се значително се подобриха. Те заедно решиха момичето да живее 2 седмици с втория си баща и 2 седмици с майка си. В последствие, дъщерята започна все по-често да търси възможност да прекарва време с майка си и да споделя с нея важните ситуации в живота си.

Преди началото на консултацията се запознайте с необходимата информация

logo

E-mail: info@psyhelp-skype.com

Phone: +359 88 50-94-148

Skype: maia.kirilova7

Заплащане paypal epay easypay visa mastercard
Заплащане paypal epay easypay visa mastercard

Подавайки заявка за консултация, вие потвърждавате че сте запознати и съгласни със всички условия, за получаване на психологическа консултация
Работно време: вторник-събота, 10:00-21:00
Почивни дни: неделя-понеделник
"Marieta Baycheva" LTD ЕИК: 205921843 Адрес: р. България, г. Разград, ул. 28-ми януари No 29, ап. 9
"Gherman and Co" LTD ЕИК: 203510284 Адрес: р. България, г. Кубрат, ул. Юрий Гагарин No 36
"Psyhelp" LTD ЕИК: 206167652 Адрес: р. България, г. Кубрат, ул. Юрий Гагарин No 36

Психологическа помощ по скайп - онлайн консултация

Психологическо-консултативен център Psyhelp

Всички права върху материалите в сайта www.psyhelp-skype.com,
принадлежат на собственика на сайта — Denis Gherman

Всяко копиране на материали от сайта е забранено, назависимо от целите за използването им

© Denis Gherman, 2014-2020