Услуги на хипнотерапевта

Хипноза и хипнотерапия

internal-conflicts

Хипнотерапия при психологически проблеми

Психологическа помощ на хипнотерапевт

Терапевт онлайн за българи от всяка точка на света

Хипноза - това е естествено състояние на съзнанието, вдъхновен сън, терапевтичен инструмент, който ускорява психотерапевтичния процес и позволява достъп до подсъзнанието.

Опасна ли е хипнозата

Хипнозата винаги е лечебна, дори кратките моменти, прекарани в хипнотично състояние, са полезни. Това е човешко лекарство. Човек има собствена ценностна система, която хипнотерапевтът не може да наруши, включително и самата психика е толкова пластична, че не позволява да бъде наранена. Независимо дали човек е в състояние на съзнание или в транс, собственото му подсъзнание винаги го защитава. Всеки има свои собствени вродени защитни механизми.

В процеса на хипнотерапия не се дават конкретни команди, които могат радикално да променят човек. Те няма да могат да преминат през вътрешната защита. Хипнотерапевтът може да даде инструкции като: „Искам да се чувстваш добре“ или „Вече не се чувстваш пристрастен към храната“. Освен това подсъзнанието само намира решение как да го изпълни. Решението, което най-добре отговаря на индивида.

Следователно самата хипноза е безопасен начин за постигане на желаните резултати.

Проблеми, които могат да бъдат разрешени с хипнотерапия:

алергии, анорексия, астма, безсъние, булимия, гняв, главоболие, депресия, зависимости, мигрена, подобрена памет и концентрация, облекчаване на хронична болка, пристъпи на паника, самочувствие, самочувствие, заекване, преяждане, загуба на тегло, сексуални проблеми, спиране на тютюнопушенето, стрес, ревност, загуба на тегло.

Хипноза и хипнотерапия
решаване на психологически проблеми
освобождаване от страхове и психотравми

Хипноза - това е наука

Хипнозата е научен начин за отпускане на ума, който ви позволява да създадете вътрешни добри състояния или да намалите нивата на стрес.

По време на транс съзнанието, което контролира всичко, заспива. Така получаваме достъп до подсъзнанието, в което се намират всички необходими човешки ресурси, които помагат за справяне с проблемите.

Хипнотерапията може бързо да преодолее негативните психологически симптоми.

Хипнотичният транс ви позволява да постигнете постоянни дългосрочни резултати. Почти всички промени в личността се случват в подсъзнанието, защото то съдържа всички спомени и мотивации, скрития потенциал на нашия ум.

Митове за хипнозата

Докато сте в транс, вие все още контролирате действията си и чувате обкръжението си. Освен това не можете да бъдете принудени да правите нещо против собствената си воля.

Какво е необходимо, за да влезете успешно в транс

Интелигентността, притежаването на въображаемо мислене, добрата способност за концентрация улесняват потапянето в хипнотично състояние.

Силата на вашето желание и воля, както и вътрешната мотивация за личностни промени, допринасят много добре за ефективността на хипнотерапията.

Следователно хипнотизирането изобщо не означава, че човек има слаба воля. Такъв предразсъдък може да попречи на човек да се отпусне и да изпадне в транс.

Може да се твърди точно обратното, че потапянето в транс е отговорна вътрешна работа на човек.